Start Rejsen

Dette sted, nok det tætteste du kommer på Paradis!


Drømmen går i opfyldelse, når du rejser til verdens ø-paradis. Tropisk klima, svajende palmer, azurblåt hav og kridhvide sandstrande. En rejse til verdens ø-paradis tager omkring 11 timer i ren fly tid fra Danmark. Der er ingen direkte fly, så du skal derfor påregne en mellemlanding i Europa eller Mellemøsten. Efter ankomsten til Maldiverne, skal du videre med transport til den ø som du skal bo på.

Maldiverne er naturens undersøiske have med nogle af de bedste snorkel- og dykkersteder i hele verden. En sand magnet for enhver dykkerentusiast. Samtidigt byder ferieparadiset på rendyrket afslapning i omgivelser så smukke, at de appellerer til alle sanser. Nyd det lune vand i lagunerne, få fødderne i det bløde sand på strandene og brug en dag på selvforkælelse og luksus i spaen.

På de fleste af Maldivernes øer ligger kun ét resort. Du er afskåret fra omverdenen, og din bungalow eller villa har næsten garanteret havudsigt. Hver morgen træder du ud i det pudderfine, hvide sand. Her er nærværet i fokus. Og afslapning, dykning, vandsport og solbadning.

Maldiverne – over og under havets overflade

Et rejseeventyr til Maldiverne begynder allerede ved indflyvningen til øerne, hvor du kan se de kridhvide palmeøer lyse som perler i lagunernes krystalklare vand. Det er uden overdrivelse verdens smukkeste ankomst, og vi garanterer, at du bliver forblændet af Maldiverne. Den største attraktion på Maldiverne er ubetinget de hvide sandstrande og det dragende turkisblå vand, hvor du blandt andet kan spotte delfiner, havskildpadder, hvalhajer, djævlerokker og barracudaer samt snorkle og dykke imellem koraller og farvestrålende tropefisk.

Ækvators mest fantastiske ørige

Republikken Maldiverne er et ørige beliggende omkring ækvator i Det indiske Ocean. Maldiverne ligger på toppen af en enorm undervandsbjergkæde med omkring 1.190 øer og atoller. Øerne dækker et landområde på kun 298 km2 og er beskyttet af en revstruktur, der har et af verdens mest spektakulære undervandsliv. Kun 250 af øerne er beboede, og knap halvdelen af disse er rendyrkede ferieøer med resorts. Du ankommer med enten vandfly eller speedbåd til de fleste øer, og på langt de fleste resorts har villa og værelser direkte adgang til stranden. Tag en middagslur under palmerne eller en dukkert i lagunen. Lad dig friste af et dyp i swimmingpoolen og prøve vandaktiviteter som standup-paddle, surfing, kano og kajak. Der udbydes også snorkel- og dykkerture til mange smukke rev.

Maldiverne – hvor skal du bo?

Maldivernes koraløer ligger i 26 atoller, der består af dobbelt ø-kæder. Øerne ligger i laguner beskyttet af smukke koralrev med et mangfoldigt maritimt liv, og de fleste er ikke større end, at du kan gå rundt om dem på under en halv time. Nogle øer og resorts har deres eget husrev, hvilket giver dig direkte adgang til fantastisk snorkling fra stranden, og inde ved kysten eller under villaerne på pæle i havet er det ikke ualmindeligt at støde på små babyhajer, som naturligvis er absolut ufarlige.

Maldiverne – hvilken ø er bedst?

Hvert hotel ligger på sin egen lille paradisø uden andre hoteller eller lokal beboelse. Indkvartering er som oftest i hyggelige og komfortable bungalows og villaer, og arkitekturen er fint tilpasset de naturlige omgivelser. Langt de fleste af Maldivernes hoteller har fint koralsand på gulvet i fællesarealerne og er præget af afslappet stemning på bare fødder. Hvilken koralø du finder bedst, afhænger helt af, hvad du ønsker at opleve på din ferie i Maldiverne. Vil du helst tilbringe det meste af dagen med snorkling blandt farverige fisk og koraller, er et resort med husrev nok det bedste valg for dig. Er du til forkælelse med afslapning på stranden og lækre spabehandlinger, er valget måske et andet. Det er helt op til dig. I Maldiverne kan du vælge mellem resorts i forskellige kategorier fra 3-stjernede til 5-stjernede.

Maldiverne – perfekt til vandsport og dykkerferie

Under havets overflade kommer en helt ny verden til syne. Blot få meter ud fra stranden snorkler du rundt mellem fiskene. Solens stråler oplyser en havskildpadde, som er på vej op til overfladen. Lidt længere ude ser du en ensom djævlerokke, der er omringet af neongule fisk.
Maldiverne er en forrygende dykkerdestination og ét af verdens mest populære rejsemål for sportsdykkere. Langt de fleste af Maldivernes hoteller har eget dykkercenter med internationalt anerkendt dykkerskole og professionelle instruktører. Du kan medbringe dit eget udstyr eller leje udstyr på hotellet, og påtænker du at tage et dykkercertifikat, er Maldiverne det perfekte sted.

Hvad kan du opleve på Maldiverne?

Hvert hotel tilbyder sine egne udflugter som dykning, snorkling, dybhavsfiskeri, øhop, og ture til hovedstaden Malé. Du kan også blive sejlet til en øde sandbanke og tilbringe dagen der sammen med din udkårne eller tage på en romantisk sejltur og nyde et glas champagne i solnedgangen. Dykkerentusiaster kan svømme med de prikkede hvalhajer, og i sommersæsonen kan du flere steder opleve de imponerende djævlerokker med et vingefang på op til 6-7 meter. Du kan også svømme med havskildpadder og opleve delfiner i deres naturlige omgivelser. Da regeringen prioriterer bevarelsen af havets økosystem, er der etableret hele 15 maritime nationalparker til glæde for turister såvel som lokale. De fleste hoteller fokuserer ligeledes på havets bevarelse, så dykkercentrene gør meget for at praktisere skånsom dykning, hvor du hverken tager eller rører noget under vandet. Maldiverne er som skabt til en snorkel- og dykkerferie – som selvfølgelig kan kombineres med ren afslapning under palmerne.

Maldiverne – bæredygtighed i dag

Da regeringen prioriterer bevarelsen af det maritime økosystem højt, er der udlagt 15 maritime nationalparker i forskellige områder til glæde for turisterne. Også hotellerne har fokus på bevarelsen af havets uberørte natur, så dykkercentrene gør meget for at opfordre til skånsom dykkerpraksis. Maldiverne er altså som skabt til dykkerferie.

 

Se mere konkret inspiration og book hér!